Türkiye’nin Yerli Sondaj Kulesi ADIPEC’te Tanıtıldı

Kuyumcu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı (ADIPEC) kapsamında AA muhabirine önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık altı yıllık bir titiz çalışma sonucunda Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj kulesi olan Koca Yusuf TP1500’ün yapımı tamamlandı. Bu kule, 5 bin metre derinliğe sondaj yapabilme kapasitesine sahip. Kuyumcu, bu başarıların ardından sıradaki kulelerin üretimi için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Kuyumcu, ADIPEC’e katılmalarının amacını ise, kuleyi tanıtmak ve uluslararası pazarda ihraç etmek olarak açıkladı. ADIPEC’in petrol sektöründe dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Sadece Körfez ülkeleri değil, dünya genelinden birçok temsilci burada. Potansiyel müşterilerimiz özellikle Türk cumhuriyetleri, Kuzey ve Kuzeydoğu Afrika’dan. Bütün bu ülkelerin temsilcileri burada. Bu yıl vitrine çıkmak bizim için çok önemliydi ve bu fırsatı değerlendirmekten memnunuz.” dedi.

Kuyumcu, fuarda kuleye dair düşünceleri öğrenmek istediklerini vurgulayarak, “Kuleye olan ilgi oldukça olumlu. Türkiye’den böyle bir ürünün çıkması, uluslararası düzeyde büyük bir takdirle karşılanıyor. Özellikle yerli üretim olan kulemiz, katılımcılar tarafından beğeniliyor.” şeklinde konuştu.

OLASI MÜŞTERİLERLE TEKNİK DÜZEYDE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Kuyumcu, fuarda kuleye yönelik artan ilgi neticesinde bazı görüşmelere başladıklarını belirterek, şunları ekledi:

  • “Teklif isteyen müşterilerle de görüşmelerin başlaması olası. Teknik düzeyde de konuşmalar yapılıyor.”
  • “Dolayısıyla, ihracata yönelik iyi bir hamle gerçekleştirebiliriz. Elbette ki, fuarlarda 10 tane kule sattık gibi kısa süreli başarılar beklemek doğru değil.”
  • “Ancak, görüşmeler oldukça olumlu geçiyor. İlgili ve ne yapmak istediğini bilen müşterilerle bağlantılara başladık.”
  • “Fuarın yeni açılması sebebiyle daha fazla fırsatla karşılaşacağımıza inanıyoruz. Eğer bu süreci iyi yönetirsek, Türkiye’deki referanslarımız ve ürünlerimizin nasıl çalıştığını anlatabilirsek, güzel satışlar elde edebiliriz.”

Kuyumcu, sondaj kulesinin farklı versiyonlarının üretimini gündemlerinde bulundurduklarını belirterek, “Körfez ülkeleri, Türk cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerinin ihtiyaçlarına göre kulenin farklı versiyonlarını üreteceğiz.” dedi.

Yapay Zeka ve Otomasyona Yönelik Çalışmalar

Yapay Zeka ve Otomasyona Yönelik Çalışmalar

FİRMA, SONDAJ KONUSUNDA YAPAY ZEKAYA AĞIRLIK VERECEK

Kuyumcu, fuarda petrol sektörünün sondaj alanında otomasyon ve yapay zeka uygulamalarına yöneldiğini gözlemlediklerini ifade ederek, “Müşterilerin rezervuar yönetiminde yapay zeka uygulamalarını sıklıkla talep ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki üç yıllık planda böyle bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz.” dedi.

Burada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) desteğinin kritik önem taşıdığını belirten Kuyumcu, “Çünkü tüm veriler onlara ait. Dolayısıyla onların beğenisine uygun bir program hazırlayıp sunmayı hedefliyoruz. En önemli gelecek uygulamamız bu olacak.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA