ASELSAN’ın Azerbaycan’daki Faaliyetleri ve Global Hedefleri

Azerbaycan’da ASELSAN ile Savunma Teknolojileri

Azerbaycan'da ASELSAN ile Savunma Teknolojileri

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı’na (ADEX 2024) katılan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN’ın Azerbaycan’daki faaliyetlerini ve global hedeflerini detaylandırdı. Akyol, ASELSAN’ın ilk uluslararası birimini 1990’lı yıllarda Bakü’de açtığını belirterek, Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından bağımsızlık döneminde Azerbaycan’daki ilk uluslararası firmalardan biri olmanın önemine değindi.

Azerbaycan’da köklü bir geçmişe sahip olduklarını vurgulayan Akyol, “En zor zamanlarında bu ülkenin yanında olduk. ASELSAN’ın binlerce ürünü, Azerbaycan’ın güvenlik birimlerinde ve sivil kuruluşlarında aktif olarak kullanılmaktadır. Buradaki şirketimizi büyütme çabasındayız ve artık yerel partnerlerle ortak üretim imkanlarını değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde ASELSAN ürünlerinin bir kısmının Bakü’de üretildiğini ve dünya pazarına sunulduğunu göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

”Hedefimiz Dünyada Bulunduğumuz Noktayı Bir Üste Çıkarmaktır”

ASELSAN'ın Azerbaycan'daki Faaliyetleri ve Global Hedefleri

Akyol, ASELSAN’ın kuruluşundan bu yana Türk milletine ihtiyaç duyduğu her alanda milli teknolojiler sunduğunu aktararak, “Önce telsiz üretimiyle başladık, ardından savunma elektroniğine geçtik ve bunu uluslararası arenaya taşımaya dönüştürdük. Gelecek hedefimiz, uluslararası iş birliklerini ve ihracatı artırarak dünyada bulunduğumuz noktayı bir üst seviyeye çıkarmaktır. 11 binden fazla çalışanımızla, çoğu mühendis olan ekibimizle bu hedefe adım adım ilerliyoruz. Yeni ürünler geliştirirken, geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor ve uluslararası iş birlikleriyle bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. ASELSAN, milletimizin desteğiyle global alandaki iddiasını giderek artıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 1 Milyondan Fazla Kullanıcı ASELSAN Ürünü Kullanıyor

İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği çağrı cihazı ve telsiz saldırılarını da değerlendiren Akyol, “Tüm konuştuğumuz ürünlerin temelinde haberleşme yatıyor. Yapay zeka ile bütün verilerin haberleşebilmesi büyük bir etki yaratıyor. İlan ettiğimiz Çelik Kubbe, arkasındaki haberleşme mimarisiyle anlam kazanıyor. Çağrı cihazı ve telsizlere yönelik saldırılar, bu teknolojilerin ne kadar stratejik olduğunu gözler önüne serdi. Biz, bu alanda siber güvenlik ve elektronik harp boyutunu bilerek 50 yıldır yatırım yapıyoruz. Türkiye’nin güvenlik güçleri, kamu görevlileri ve ihtiyaç duyan kritik birimlerde ASELSAN’ın 1 milyondan fazla haberleşme sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemlerin yazılımından donanımına ve üretimine kadar her aşamasında yetkiniz. İhtiyaç duyulan yerlere bu teknolojiyi sağlamaya devam edeceğiz. İçerdiği yazılım, donanım ve parçalarının değiştirilememesi gibi birçok kontrol mekanizmasıyla donatılmış, son derece gelişmiş ve güvenli sistemleri 1 milyondan fazla kullanıcı kendi ülkemizde kullanıyor. Ayrıca, dost ve kardeş ülkelere de bu teknolojileri sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA