Teknolojiyi insanlık yararına dönüştüren Türk Telekom, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla eğitime önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Günışığı projesi, az gören çocukların sınıf içi eğitim süreçlerine destek olmak amacıyla geliştirilen TahtApp uygulaması ile 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 yeni okulda daha az gören çocukların eğitimine katkı sağlamayı hedefliyor.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TahtApp uygulaması hakkında şu ifadeleri kullandı: “Günışığı projemiz kapsamında az gören çocuklara sunduğumuz erken müdahale eğitimleri ve geliştirdiğimiz TahtApp uygulaması, onların akranlarıyla aynı sınıflarda eğitim almalarına olanak sağlayarak toplumsal hayata eşit şartlarda katılmalarını kolaylaştırdı. Teknoloji birikimimizi bu projeyle her yıl yeni şehirler ve okullarda kullanıma sunarak, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürmeye devam edeceğiz.”
Türk Telekom’un, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme misyonu doğrultusunda Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile iş birliği içinde yürüttüğü Günışığı projesi, az gören çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için TahtApp uygulamasını geliştirdi. Bu uygulama, yeni eğitim-öğretim yılında da az gören çocuklara ışık olmaya devam edecek. Proje çerçevesinde geliştirilen TahtApp uygulaması, şimdiye kadar 14 ilde 50 okulda hayata geçirilmiş olup, az gören çocukların sınıf içindeki eğitimlerinde akranlarıyla eş zamanlı dersleri takip edebilmelerini sağlıyor.
Her yıl yeni iller ve okullarla yaygınlaştırılarak daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefleyen TahtApp uygulamasının, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 50 yeni okulda daha aktif hale getirilmesi planlanıyor. Proje ayrıca, eğitimciler ve engelsiz akranlar için farkındalık seminerlerinin düzenlenmesine de devam edecek.
“Geleceği Şekillendiren Yeni Nesil Teknolojiler”
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TahtApp uygulamasıyla ilgili olarak, “Geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendirirken, temas ettiğimiz herkese değer katma vizyonu ile ilerliyoruz. Hayatın her alanını dijitalleştirme hedefimiz doğrultusunda, teknoloji birikimimizi eğitime de aktararak topluma fayda sağlamaya çalışıyoruz. Türk Telekom Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilen TahtApp uygulaması, az gören çocukların sınıf ortamında ve aydınlatma koşullarından bağımsız olarak tahtadaki bilgileri tabletlerine aktarabilmelerini ve akranlarıyla eş zamanlı eğitim alabilmelerini mümkün kılıyor.” açıklamasında bulundu.
Önal, sözlerini şöyle sürdürdü: “’Türkiye’ye Değer’ anlayışımız doğrultusunda, eğitimde fırsat eşitliğini artıran projelerle topluma katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Günışığı projemiz sayesinde az gören çocuklara sunduğumuz erken müdahale eğitimleri, onların toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştırdı. TahtApp uygulaması ise, bu çocukların akranlarıyla aynı okullarda eğitim almalarına destek oldu. Her geçen yıl yeni iller ve okullarla yaygınlaştırdığımız TahtApp uygulamamız ile öğrencilerin dersleri en verimli şekilde takip edebilmelerine olanak tanıyacak ve teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürmeye devam edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diliyorum.”
Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) iş birliğiyle 2014 yılında başlattığı Günışığı projesi, bugüne kadar 81 ilden 1000’in üzerinde az gören çocuğun özel içerikli eğitimlerle görme yetilerinin artırılmasına yardımcı oldu. Bu proje sayesinde, az gören çocukların bağımsız hareket edebilen bireyler olarak hayatlarına devam etmeleri desteklenmiştir. TahtApp uygulaması, az gören çocukların öğretmenlerinin tahtaya yazdığı bilgileri anında tabletlerinden görebilmelerine ve akranlarıyla eş zamanlı dersleri takip edebilmelerine olanak sağlıyor.